Det finns många olika rally race runtom i världen och i följande inlägg har vi listat några av de absolut mest legendariska racen som finns. Om man vill går det att resa jorden runt och endast besöka rally-race i olika städer. Det är något för de stora fantasterna.

Monte Carlo Rally

Den här prestigefyllda rallytävlingen har arrangerats sedan 1911. Det är en av de mest kända och äldsta rally racen i hela världen. Tävlingen hålls, som namnet avslöjar, i Monte Carlo, Monaco. Banan går över vida och vackra vyer på den här magiska platsen. Tävlingen hålls en gång om året och det är ett stort pådrag kring denna händelse. Det finns mässor och liknande event runt om i Monaco för de som inte är intresserade av att kolla på rallyt. Detta kan även vara ett bra tidsfördriv när det inte är något rally just för stunden.

Isle of Man TT

Det här är en av världens mest kända rally race för motorcyklar. Banan är känd för att vara fylld av kurvor, krokar och snäva svängar. Det är en komplicerad men spännande bana som motorcyklarna flyger fram över. Som observatör är det en väldigt underhållande tävling eftersom allting kan hända. Precis som andra event som denna kan det vara stort pådrag kring rallyt. I Isle of Man kan man också besöka event som har med motorer och fordon att göra. Självklart är det med speciellt fokus på motorcyklar eftersom det är det som racet handlar om.

Rally Championship

Det absolut största eventet varje år är det anrika Rally Championship. Detta event, eller rally race, hålls varje år på olika platser i världen och banorna kan variera stort i svårighetsgrad. Hit kommer fantaster från hela världen för att nätverka, träffa likasinnade och det absolut viktigaste; att kolla på rally i världsklass. Bättre än såhär blir det inte!