Det finns många fräsiga bilar som är så kallade sportbilar i vardagligt språk. Dessa bilar är dock inte så vardagliga som man kanske kan tänka sig. Beroende på var man bor i världen kan det vara lite olika om man vill investera i ett riktigt vrålåk eller inte. Det ska ju kunna löna sig att köra runt i den och man vill väl gärna visa upp det man har skaffat sig.

Ferrari

Ferrari är en världskänd sportbil som kommer från Italien. Den här bilen är varken billig eller enkel att få tag på. Det är en bil för den finare klassen och de som i den klassen gillar att stampa på pedalen lite extra. Ferrari inspirerade godismakarna i Sverige som skapade den söta Ferraribilen som numera är ett måste i alla lördagsgodispåsar.

Lamborghini

En till italiensk klassiker är Lamborghini. Den här är om möjligt mer elegant än Ferrarin. Italienarna kan verkligen det där med att göra snabba, snygga och helt ouppnåeliga bilar. För en annan räcker kanske en klassisk och säker Volvo. Men om du vinner på lotto en dag kan det här märket bli din. En Lamborghini. Frågan är bara om du hade vågat köra med den.

Corvette

Det här amerikanska märket är en stark utmanare till de italienska klassikerna men såklart är det en smaksak om vad man i slutändan väljer.

Koenigsegg

Det här kan vara Sveriges stolthet, Koenigsegg. Från Skånska Bjärehalvön kommer den här pärlan som är superpopulär runtom i hela världen. Företaget grundades redan 1994 och det är inte många som vet att de nu använder flygvapnets gamla landningsbanor för att testköra sina bilar. Just det, Ängelholm hade tidigare en flygplats för militären. Numera är det endast flyg mellan städer i Sverige med något undantag från en eller annan charterresa till medelhavet någon gång om året.