Den som är riktigt biltokig brukar uppskatta att titta på rally, som faktiskt räknas som en typ av sport. Detta handlar om ganska ruffig bilkörning, där specialanpassade bilar kör sträckor i skogen – i hög fart. En rallybil är ganska långt ifrån den standardbil som den baseras på, till skillnad från banracing där bilarna i mångt och mycket överensstämmer med de bilmodeller som kan köpas av vanliga konsumenter. På en rallybil är det i stort sett enbart chassiet som är gemensamt med originalet; resten är antingen bortplockat/demonterat (för att spara vikt) eller på något sätt modifierad. Dock är detta en riktig imagehöjare för bilmärket i fråga!

Rally körs som regel på särskilt utstakade sträckor i skogen. Detta innebär mycket kurviga vägar där bilarna framförs i hög fart och där föraren skickligt ska parera alla tänkbara hinder längs vägen. Till sin hjälp har föraren av bilen en kartläsare, som sitter i passagerarsätet och ger instruktioner under resans gång. Här gäller perfekt kommunikation för att inte köra av vägen; det finns inte så mycket tid att tänka och därmed inget stort utrymme att korrigera misstag. Det går undan i rallysvängen, detta råder det inga tvivel om. I Sverige är rally mycket populärt och en av de tävlingar som går av stapeln varje år är Värmlandsrallyt, som brukar starta i Karlstad och sedan leta sig upp i de värmländska skogarna.

Som redan nämnts är rallybilarna i en mycket hög utsträckning modifierade jämfört med standardbilarna. Bilarna är strippade på allt det som är “onödigt” för att spara så mycket vikt som möjligt. Exempelvis är baksätet oftast bortplockat, likaså dörrsidor och mycket av det som utgör bilens mittkonsol. Bekvämligheter som man är van vid från en standardbil, som exempelvis AC och stereo, är förstås bortplockade. Elektriska fönsterhissar och liknande har också tagits bort med tanke på den totala vikten.